Οι  κατεδαφίσεις κτιρίων αποτελούν μια απαιτητική και εξειδικευμένη διαδικασία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο και το μέγεθος του κτιρίου. Από απλές μονοκατοικίες μέχρι πολυώροφα κτίρια, η κάθε περίπτωση απαιτεί διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές, εξασφαλίζοντας την ασφαλή κατεδάφιση των δομών, με ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τα γύρω κτίρια.

Κατεδάφιση μικρών και μεσαίων κτιρίων

Η κατεδάφιση μικρών κτιρίων, όπως μονοκατοικίες ή διώροφα κτίρια, μπορεί να πραγματοποιηθεί και με πιο απλές τεχνικές, όπως η χρήση μηχανικών εξαρτημάτων (π.χ. εκσκαφείς). Οι εργολάβοι μπορούν να κατεδαφίσουν τις κατασκευές γρήγορα και με ασφάλεια. Παράλληλα διασφαλίζουν ότι τα υλικά που προκύπτουν θα ανακυκλωθούν όταν αυτό είναι δυνατό. Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η κατεδάφιση με χρήση εκρηκτικών γίνονται όλες οι απαραίτητες μελέτες. Και στην συνέχεια  θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία οι κατάλληλοι μηχανισμοί ώστε να προκληθεί η ελεγχόμενη κατεδάφιση όπως έχει αρχικά σχεδιαστεί.

Κατεδάφιση πολυώροφων κτιρίων

Όταν πρόκειται για την κατεδάφιση πολυώροφων κτιρίων, η διαδικασία γίνεται πολύ πιο περίπλοκη και απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και τεχνολογία. Τα πολυώροφα κτίρια ενσωματώνουν μεγαλύτερες και πιο ανθεκτικές δομές, συχνά κατασκευασμένες από ενισχυμένο σκυρόδεμα ή χάλυβα, γεγονός που καθιστά την κατεδάφιση πιο απαιτητική.

Η πιο κοινή μέθοδος για πολυώροφα κτίρια είναι η κατεδάφιση με εκρηκτικά. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται όταν η αποδόμηση του κτιρίου πρέπει να γίνει γρήγορα και με απόλυτη ακρίβεια, αποφεύγοντας την καταστροφή γειτονικών κτιρίων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία της κατασκευής, προκαλώντας την ελεγχόμενη κατάρρευση του κτιρίου προς μια καθορισμένη κατεύθυνση.

Η προετοιμασία για αυτού του είδους τις κατεδαφίσεις είναι εξαιρετικά λεπτομερής, απαιτώντας εκτεταμένη ανάλυση της στατικής μελέτης του κτιρίου, καθώς και αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η Exorixi διαθέτει μια εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών και τεχνικών που εξασφαλίζουν ότι η κατεδάφιση θα πραγματοποιηθεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, το κοινό, ή το περιβάλλον.

Ασφάλεια και περιβαλλοντική ευθύνη

Στην Exorixi, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια κατά την κατεδάφιση πολυώροφων κτιρίων, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για την προστασία των γύρω περιοχών. Παράλληλα, φροντίζουμε για την περιβαλλοντική ευθύνη, χρησιμοποιώντας τεχνικές ανακύκλωσης υλικών και προσπαθώντας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Η επιλογή της σωστής μεθόδου κατεδάφισης είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ενός σωστού αποτελέσματος χωρίς κινδύνους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατεδαφίσεις κτιρίων που αναλαμβάνουμε και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα των υπηρεσιών μας και να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά έργα που έχει αναλάβει και ολοκληρώσει η εταιρεία μας.

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά video της εταιρείας μας.